sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Lahti KV 25.4. 2010

Tänään suuntasimme Rutun kanssa Lahden näyttelyyn, johon olikin ilmoitettu huikea määrä leoja, reilu 60 kpl. Tuomarina toimi eestiläinen Juta Haranen, joka tuntui olevan melko tiukka ja perusteellinen. Itse tykkäsin, meidän arvostelu kertoi kyllä Rutusta juuri olennaisen tällä hetkellä.

Rutun suoritus siis NUO EH NUK4. Olimme tosi onnellisia ja tyytyväisiä, että poika vielä sijoittui. Tuomarikin oli kehunut, että erittäin hieno poika on kunhan vielä kasvaa.
Tässä arvostelu: "Hyväntyyppinen nuori uros, jolla oikeanmallinen pää ja ilme. Oikea purenta. Oikeanmalliset silmät ja korvat. Riittävä luusto. Selkä pitäisi olla voimakkaampi ja leveämpi. Seisoo edestä hieman ahtaasti. Oikea etukäpälä kiertää ulos. Riittävän pitkä häntä. Oikea karvanlaatu. Liikkeessä iloinen häntä. Sivuliikkeet tyypilliset, edestä ja takaa ahtaat."

Tässä Ruttu kera oikeanmallisen päänsä...=)

torstai 22. huhtikuuta 2010

Keväisiä kuulumisia

Näin kevään korvalla on paikallaan pieni kuulumiskierros...=) Vaan eipä meille kyllä kuulu mitään ihmeellistä, tavallista eloa ja oloa kotona enimmäkseen. Koirat nauttivat, kun pääsee taas metsään hajuja nuuhkimaan lumien sulettua. Täältä onkin jo lähes kaikki kinokset kadonneet.

Tiistaina korkattiin jälkikausikin avatuksi, kun oli ekat treenit. Hyvin pojat muistivat, mistä oli kysymys ja kumpikin teki ihan kelpo suorituksen.
Ruttu oli aivan tohkeissaan, kun näki kotona miten palkkarasioita pakattiin. Innostus yltyi, kun vaatehuoneesta haettiin jälkikori valjaineen ja liinoineen. Lähtöön asti se kävi tönimässä ja juttelemassa tämän tästä, taisi olla hiukan tärkeänä hommista.

Urho on käynyt taas hierojalla "kausihuollossa" ja ihan syystä. Selkä oli ekalla kerralla melkoisen jumissa, mutta lähti kyllä hyvin pehmenemään. Urholle hankittiin Back On Track-loimi hierojan suosituksesta ja hiukan epäilevänä sen hain. Ihme ja kumma se todella toimii! Urho tykkää "smokistansa" ja kuorsaa sikeässä unessa se päällään. 
Ajatuksena siis oli, että se helpottaisi osaltaan Urhon selän jumituksia. Laitamme loimen sille joka ilta pariksi tunniksi ja yleensä liikunnan jälkeen.
Nyt on taas ihana katsoa, kun tuo tuulitukka touhottaja on niin onnellinen ja reipas, oikein pursuaa iloa koko koiruus!

 Tässä pahapari maaliskuussa, vasemmalla Ruttu ja oikealla Urho.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kankaanpää 10.4.

Ruttu käväisi Kankaanpään ryhmänäyttelyssä ensimmäistä kertaa nuorten luokassa. Tuomarina oli tanskalainen Gert Christensen.

Tuloksena oli NUO EH NUK 2.
Olimme tulokseen todella tyytyväisiä, etenkin kun esiintyminen meni vähän pipariksi. Rutulla näet tuli taas mammaa ikävä eikä se malttanut oikein seistä.
Lopulta kun se asettui, niin etujalat olivat miten sattuu... Ja selvästi, kun muihin vertasi niin Ruttu tulee tarvitsemaan vielä rutkasti aikaa kasvaakseen raameihinsa.

Arvostelu: 22 kk. Hyvä koko. Maskuliininen pää ja ilme. Saksipurenta. Hyvät silmät, hyvin asettuneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin asettunut häntä. Hyvä runko, riittävästi kulmautunut takaa, edestä seisoo itä-länsi-asennossa. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin. Mukava luonne.

Tästä on mukava jatkaa.